FC HIK 


Hangossa jalkapallon parissa on jännitetty ja iloittu, joskus myös vuodatettu surun kyyneleitä, vuodesta 1903. Hangö Idrotssklubb on lähes 120 vuoden aikana kasvattanut kymmeniätuhansia lajin harrastajia. Edustustasolla Hikkenin paras saavutus on pelaaminen Mestaruussarjassa kaudella 1962. Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä FC HIK oli kausilla 1996-2002.

Maajoukkuepelaajia Hikkenissä on ollut kymmeniä, suurin osa nuorten tasolla. Eniten A-maaotteluja seuran kasvateista on Niclas Grönholmilla, joka on edustanut Suomea 17 kertaa. Muut A-maajoukkuepelaajat ovat Tor Österlund (8 maaottelua), Anders Roth (7), Fredrik Nordback (7), Tom Enberg (5) ja Arno Nordlund (2). 

Hikkenin toiminnan kivijalkana on juniorityö. Seurassa on tällä hetkellä noin 100 nuorta lisenssipelaajaa, jotka harjoittelevat kuudessa eri joukkueessa 15 vapaaehtoisvalmentajan ohjauksessa. Nuorimmat pelaajat ovat 5-6 -vuotiaita ja vanhimmat juniorijoukkueissa pelaavat ovat 15-vuotiaita. Joukkueissa on sekä tyttöjä että poikia.

Milko Saramo on FC HIK:n junioripäällikkö. Milko Saramo är FC HIK:s juniorchef. milko.saramo@gmail.com +358 40 7086274
  • Klikkaa tästä, niin pääset lapsille ja heidän vanhemmilleen tarkoitettuun HIK-oppaaseen.